Israël Actueel – Een apocalyptische oorlog in zicht!?

23 juni, 2024

Rubrieken: Israël Actueel

Israël Actueel

‘Een apocalyptische oorlog in zicht!?

Joel Rosenberg zegt tegen Janet Parshall: ‘We worden geconfronteerd met een apocalyptische oorlog’ en zegt dat God ‘Israël schudt.’ Rosenberg zegt dat Biden ‘Israël probeert te beïnvloeden om op te geven’

Al het Israëlische nieuws Personeel | Gepubliceerd: 22 juni 2024

Hoofdredacteur Joel Rosenberg verscheen onlangs op Moody Radio’s In the Market with Janet Parshall, om de inspanningen van Israël te bespreken om de oorlog tegen Hamas in Gaza te beëindigen, de groeiende dreiging van Hezbollah in het noorden en de vertragende steun van zijn belangrijkste bondgenoot, de Verenigde Staten.

Parshall vroeg Rosenberg op 7 oktober naar zijn persoonlijke ervaring. Hij beschreef dat hij na acht raketten die in de richting van Jeruzalem waren afgevuurd, herkende dat er iets anders was. “Dus het was erg pijnlijk en dan realiseer je je de hele dag dat dit niet de normale ronde is. Dit zijn niet alleen raketten. De rapporten begonnen binnen te komen: Absolute slachting. En dat was het begin van het donkerste tijdperk in het moderne Israël.”

Maar het zijn niet alleen de terreuraanslagen, zei Rosenberg, Israël wordt vanuit meerdere hoeken aangevallen. “We worden van alle kanten fysiek aangevallen, in termen van raketten en terreuraanslagen, maar ook in de media en in de internationale arena, in het Wereldgerechtshof en de VN.”

Wat meer is, zei Rosenberg, is dat Israëls meest vertrouwde bondgenoot plotseling onvoorspelbaar is geworden. “Biden is schizofreen”, zei Rosenberg. ‘De ene dag is hij bij ons, de volgende dag probeert hij onze wapenlevering af te sluiten. Het is dus een meedogenloze omgeving op dit moment.”

Parshall bracht de immense politieke druk ter sprake die internationaal op Israël wordt uitgeoefend, met de rechtszaak van het Internationaal Strafhof (ICC) op beschuldiging van genocide en de beschuldigingen van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) van oorlogsmisdaden tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav.

Ook Rosenberg gaat over het politieke klimaat nu Benny Gantz en zijn partij Nationale Eenheid zich hebben teruggetrokken uit de noodregering. ‘Nou, het is in veel opzichten jammer,’ beaamde Rosenberg. “Benny Gantz is onze voormalige minister van Defensie. Zesendertig jaar in de IDF. Hij was de stafchef van de IDF”, en merkte op dat hij “op dit moment de meest populaire politieke leider in Israël is.”

Ondanks eerdere politieke argumenten en meningsverschillen kwamen de twee tegengestelde politici overeen om samen te werken in de nasleep van de aanslagen van 7 oktober, maar “de relatie tussen hen is volledig ontrafeld”, vertelde hij.

Rosenberg vertelde Parshall dat hij zowel Netanyahu als Gantz leuk vindt en respecteert, terwijl hij eraan toevoegde: “Maar ik moet je zeggen dat ik denk niet dat Gantz op dit moment de juiste beslissing heeft genomen, omdat de situatie in het noorden, Janet, steeds erger wordt.”

Terwijl Gantz zich terugtrok uit de noodregering vanwege een geschil over het beheer van Gaza nadat de oorlog voorbij is, zei Rosenberg dat er een groter probleem aan de noordgrens van Israël aan het ontstaan ​​is. “Hezbollah, de Iraanse proxy daar, die 150.000 raketten op ons gericht heeft, valt ons elke dag met steeds meer wreedheid aan”, merkte hij op. “En we staan ​​op het punt om over te schakelen van volledige operaties in Gaza naar een regelrechte invasie van Zuid-Libanon. En als dat gebeurt, kan de hel losbarsten.”

Rosenberg waarschuwde dat het eerdere conflict met de Hezbollah-troepen slechts een voorproefje bood van waartoe de terreurgroep nu in staat is. “In 2006 vuurde Hezbollah binnen een maand vierduizend raketten op ons af”, meldde Rosenberg. ‘Maar ze hebben nu 150.000 raketten. Dus als deze oorlog volledig uitbreekt, kan Hezbollah een maand lang 4.000 raketten per dag afvuren en dan nog 30.000 raketten overhouden.”

Het is echter niet alleen het grotere aantal projectielen dat een probleem vormt, merkte hij op. “Deze zijn veel krachtiger, hebben een veel groter bereik en zijn veel dodelijker. En ze worden nauwkeurig geleid, zodat ze onze raffinaderijen, onze ziekenhuizen, onze scholen, onze kerken en onze moskeeën kunnen aanvallen”, waarschuwde hij.

Het grotere aantal raketten, samen met de grotere nauwkeurigheid, betekent dat Israël zijn verdedigingssystemen volledig voorbereid zal moeten hebben.

Maar volgens Rosenberg is dit het meest zorgwekkende probleem. “We worden geconfronteerd met een apocalyptische oorlog, en we verbranden munitie en raketonderscheppers in een zeer hoog tempo. En Biden levert niets op, zelfs niet met het geld dat het Congres zojuist heeft goedgekeurd en dat hij heeft ondertekend, maar hij zal het geld niet snel overmaken omdat hij probeert ons ertoe te bewegen het op te geven. En dit is gewoon gewetenloos.”

Rosenberg merkte op dat veel Israëli’s zich in de steek gelaten voelen door hun naaste bondgenoot. ‘Weet je, de Heer is goed en Hij zal ons niet in de steek laten, maar we voelen ons momenteel, afhankelijk van de dag, behoorlijk in de steek gelaten door de Amerikaanse regering.’

Parshall vroeg wat westerse gelovigen zouden moeten doen als ze worden geconfronteerd met een dergelijke deprimerende beoordeling van de problemen waarmee Israël en het Westen worden geconfronteerd, vooral die van de Islamitische Republiek Iran. “Dat is een geweldige vraag en een geweldige analyse, Janet,” antwoordde Rosenberg, voordat hij sprak over zijn bezoek aan Hormuz Shariat, oprichter van Iran Alive Ministries, opgericht in 2000 met de visie om Iran om te vormen tot een christelijke natie.

Hij sprak over wat mannen met zulke uiteenlopende achtergronden bij elkaar zou kunnen brengen. ‘We brengen tijd samen door omdat Jezus Christus ons leven volledig op zijn kop heeft gezet. Hij heeft ons en onze families totaal gered”, zei hij. “De wereld probeert erachter te komen hoe deze problemen kunnen worden opgelost, maar ze gebruiken wereldse wijsheid. Er is maar één manier om deze problemen op te lossen, en dat is dat elke Iraniër, elke Israëliër, elke Jood getransformeerd wordt door Jezus, de koning van de wereld.”

Rosenberg zei ook dat een profetische focus hoop geeft.

‘We brengen vandaag samen tijd door, bidden samen en discussiëren omdat we profetisch weten waar we naartoe gaan’, merkte hij op. Hij vertelde dat Jeremia 49 beschrijft hoe God de leiders van Iran zal oordelen, “en dan gaat hij Iran transformeren in een Terwijl Rosenberg zei dat hij gelooft dat “Satan verantwoordelijk was voor 7 oktober en elke dag sindsdien om te komen en te beroven, te doden en te vernietigen”, zei hij ook: “God laat het soeverein gebeuren om ons te vernederen als Joden, als Israëli’s, en zelfs nu Amerika begint te wankelen, dat ons vertelt dat we ons tot God en Zijn Zoon en Zijn woord moeten wenden, of we hebben geen hoop.”

Al het Israëlische nieuws Personeel

De All Israel News Staff is een team van journalisten in Israël.

______________________________________________________________________________