Israël Actueel – Iran dreigt Israël uit te wissen – Allisraël News

30 juni, 2024

Rubrieken: Israël Actueel

Israël Actueel

‘Iran dreigt Israël ‘uit te wissen’

Allisraël News

Iran dreigt Israël te ‘uitwissen’ terwijl Hezbollah dit weekend Noord-Israël aanvalt

De VS verplaatsen een amfibisch aanvalsschip naar het oostelijke Middellandse Zeegebied

Alle Israëlische nieuwsmedewerkers | Gepubliceerd: 29 juni 2024

De Iraanse VN-ambassadeur Amir Saeid Iravani

Terwijl diplomatieke inspanningen tot nu toe lijken te mislukken en Hezbollah zijn onophoudelijke aanvallen op Noord-Israël voortzet, heeft het Iraanse regime vrijdag gedreigd zich bij Hezbollah aan te sluiten tegen Israël in het geval van een totale oorlog.

“Hoewel Iran de propaganda van het zionistische regime over de intentie om Libanon aan te vallen als psychologische oorlogsvoering beschouwt, zal er, als het land tot grootschalige militaire agressie zou overgaan, een vernietigende oorlog volgen”, schreef de VN-missie van het regime.

“Alle opties, incl. de volledige betrokkenheid van alle verzetsfronten liggen op tafel”, voegde het eraan toe.

Tot de zogenaamde ‘verzetsfronten’ van Iran behoren onder meer zijn proxy-milities, zoals Hezbollah, de Jemenitische Houthi’s en verschillende milities in Syrië en Irak, die allemaal sinds afgelopen oktober hebben deelgenomen aan de aanvallen op Israël.

Ook op vrijdag benadrukte de Israëlische minister van Defensie, Yoav Gallant, dat hoewel Israël “niet op zoek is naar oorlog met Hezbollah” en de voorkeur geeft aan een diplomatieke oplossing, het land indien nodig voorbereid is op conflicten.

Ondertussen ging de Libanese terreurgroep Hezbollah het afgelopen weekend door met het aanvallen van Noord-Israël met raketbeschietingen en drone-aanvallen.

Net toen de Israëli’s vrijdagavond het begin van de Sjabbat vierden, klonken raketsirenes in verschillende steden in West-Galilea, waaronder Nahariya, Shlomi, Betzet en andere omliggende wijken.

De IDF bevestigde later dat drie drones de op hen gelanceerde Iron Dome-onderscheppings ontweken en erin slaagden de Israëlische luchtverdediging binnen te dringen. Ze explodeerden op Israëlisch grondgebied zonder slachtoffers te veroorzaken, maar veroorzaakten verschillende branden, voegde het leger eraan toe.

Bovendien vuurde Hezbollah ongeveer 25 raketten af ​​op gebieden in West- en Boven-Galilea, waarbij een gebouw in Betzet werd beschadigd en twee paarden omkwamen, maar geen verdere schade werd aangericht.

Als reactie daarop beschoot de IDF de lanceergebieden en voerde verschillende golven luchtaanvallen uit in heel Zuid-Libanon.

Israëlische troepen van Unit 869 van de veldwaarnemer zagen een groep Hezbollah-agenten die zich verzamelden in een gebouw in Kfar Kila en waarschuwden snel de luchtmacht (IAF), wiens straaljagers het gebouw raakten.

Een andere aanval was gericht op een gebouw van de luchteenheid van Hezbollah in Jabal Safi, van waaruit grond-luchtraketten op Israëlische vliegtuigen waren gelanceerd.

Zaterdagochtend vroeg verklaarde de IDF dat het in de loop van de nacht een golf van luchtaanvallen had uitgevoerd op Hezbollah-doelen in Zuid-Libanon, waaronder locaties in Zabkin, al-Khiam, Houla en al-Adaisa.

Later op de dag vuurde Hezbollah twee antitankraketten af ​​op Misgav voordat eenheid 869 opnieuw terroristen zag die zich verzamelden in een gebouw in Houla en een luchtaanval op het doel richtte.

Ynet News sprak later met de eigenaren van de paarden die vrijdagavond omkwamen bij de Hezbollah-aanval. De boerenfamilie zei dat hun kinderen geschokt waren door de aanval die zo dicht bij hun huis plaatsvond.

“De paarden, de 7-jarige Pansy en het 4-jarige hengstveulen Neuman, zijn van onze 14-jarige dochter Shahar. Het raam van haar kamer kijkt uit op de paardenerf en elke keer dat ze het raam opende, kwamen ze haar gedag zeggen”, vertelde Idan Ishach Erez, wiens echtgenoot Nadav de derde generatie in zijn familie is die in de kleine gemeenschap boerenbedrijf is.

De sirene begon te loeien tijdens het Shabbat-diner van de familie op hun terras.

“We renden het huis binnen. Dit is een oud huis dat toebehoorde aan de grootouders van Nadav en we hebben geen nood- of beveiligingsruimte. We hebben de deur gesloten, zijn naar een gebied gegaan dat relatief veiliger is en hebben gewacht op de explosie”, aldus Erez.

“Toen klonk er een luide knal,” voegde hij eraan toe, terwijl hij de raket beschreef die in de tuin vlak naast hun huis viel. De paarden raakten ernstig gewond en moesten kort daarna worden geëuthanaseerd.

“Terwijl de Israëlische regering uiterste inspanningen levert om een ​​regeling in het noorden te bereiken, bewijst Nasrallah opnieuw dat hij de soeverein is. En gezinnen die zich rond de Shabbat-tafel verzamelden, werden gedwongen in de bunker en in de beveiligingskamers te zitten”, klaagde Moshe Davidovitz, hoofd van de regionale raad van Mateh Asher.

Israëlische media meldden dat de Verenigde Staten deze week hun zeestrijdkrachten in het oostelijke Middellandse Zeegebied hebben versterkt om te voorkomen dat het aanhoudende gewapende conflict escaleert in een totale oorlog, waarvan de VS naar verluidt vreest dat deze de hele regio daarin zou meesleuren.

De VS hebben deze week het amfibische aanvalsschip USS Wasp naar de regio verplaatst, waarbij een functionaris bevestigde: “Het gaat om afschrikking”, meldde de Times of Israel.

In Libanon riep interim-premier Najib Mikati aan de ene kant op tot vrede en naleving van de VN-resoluties, maar zei ook dat Hezbollah, die hij ‘het verzet’ noemde, ‘zijn plichten deed’.

“Wij zijn altijd voorstanders van vrede, en onze keuze is de keuze voor vrede en de implementatie van VN-resolutie 1701. Het is de taak van Israël om zijn herhaalde aanvallen op Libanon te staken en de oorlog in Gaza een halt toe te roepen, waarbij iedereen zich moet houden aan VN-resolutie 2735. ”, zei Mikati terwijl hij een eerstehulpafdeling in Tyrus bezocht.

“Het verzet doet zijn plicht, en de Libanese regering doet haar plicht, en ons doel is om het land in elke betekenis van het woord te beschermen”, voegde hij eraan toe.

______________________________________________________________________________