Israël Actueel – Nieuws van het Noordelijk front – Allisraël News

4 juli, 2024

Rubrieken: Israël Actueel

Israël Actueel

Allisraël news

Nieuws van het Noordelijk Front

Raketalarmen schallen bijna een uur lang in het noorden van Israël terwijl Hezbollah

vergelding eist voor de dood van de topofficier

Terreurgroep beweert 200 raketten en 20 drones te hebben afgevuurd

Al het Israëlische nieuws Personeel | Gepubliceerd: 4 juli 2024

Hezbollah vuurde donderdag een massaal spervuur van raketten en drones af op doelen over de volledige lengte van de noordgrens van Israël en claimde de aanval als onderdeel van de vergelding voor de dood van een hoge commandant die gisteren werd geëlimineerd bij een Israëlische aanval.

Alarmsirenes loeiden bijna een vol uur in Israëlische gemeenschappen van de Middellandse Zee tot aan de noordelijke Golanhoogten, waaronder in de kuststeden Nahariya en Akko, Safed, Kiryat Shmona en de stad Katzrin op de Golanhoogten.

De eerste rapporten wezen op twee inslagen in Acre en Regba, terwijl de Magen David Rescue Service zei dat het twee vrouwen behandelde en evacueerde die verwondingen opliepen tijdens het rennen om onderdak te zoeken.

Israëlische media zeiden dat de meeste projectielen in open gebieden landden en veel bosbranden veroorzaakten. Hezbollah beweerde 200 raketten en 20 drones te hebben afgevuurd op doelen, waaronder vijf IDF-bases.

Een militaire bron bevestigde later de aantallen van de terreurgroep, in wat mogelijk de grootste aanval vanuit Libanon tijdens de oorlog tot nu toe was.

Hezbollah zei dat de aanval de voortzetting was van zijn reactie op de dood van Muhammad Naamah Nasr, die het bevel voerde over de westelijke sector van Hezbollah’s strijdmacht grenzend aan de grens in Zuid-Libanon.

Woensdagavond had Hezbollah al een salvo van 100 raketten op Israël afgevuurd.

Het forum “Vechten voor het Noorden”, dat honderden ontheemde gezinnen vertegenwoordigt, verklaarde in een reactie: “De staat Israël is een stap verwijderd van het verlies van het noorden. Dit is een oorlog in alle opzichten en de staat Israël moet hem winnen en zich niet overgeven door middel van een overeenkomst.”

“Alleen een veiligheidszone in Libanon zal op de lange termijn vrede brengen. We zullen niet zwijgen als er geen onmiddellijke reactie komt, we zullen de straat op gaan en vechten voor het land.”

Net als de reactie van de dag ervoor, reageerden de Israel Defense Forces donderdag door de lanceergebieden met artillerie te beschieten, voordat ze een bredere golf van luchtaanvallen in Zuid-Libanon begonnen.

Woensdagavond verklaarde de IDF dat het drie raketwerpers had geraakt, waaronder een die eerder werd gebruikt in het spervuur van 100 raketten.

Gedurende de nacht zei de IDF dat straaljagers nog verschillende doelen troffen, waaronder een in de regio Chihine en drie militaire structuren in het gebied van Blat.

Hezbollah schiet 100 raketten af op Israël na eliminatie van belangrijke terreurcommandant

‘We treffen Hezbollah elke dag hard’, verklaart minister van Defensie Gallant

De Libanese terreurgroep Hezbollah lanceerde woensdagmiddag ongeveer 100 raketten op de noordelijke Galilea- en Golanhoogten nadat Israel Defense Forces eerder een hoge commandant van de groep had gedood in een gerichte aanval.

De IDF bevestigde dat ongeveer 100 raketten werden gelanceerd op Noord-Israël, zonder te specificeren hoeveel er werden onderschept. Op het moment van publicatie waren er geen meldingen van slachtoffers of ernstige schade als gevolg van de aanval.

Het Israëlische leger schat dat de reactie van Hezbollah vergelijkbaar zal zijn met de laatste eliminatie van een topcommandant van terreur ongeveer drie weken geleden, toen de groep zo’n 215 raketten op Israël lanceerde

Al het Israëlische nieuws Personeel

De ALL Israel News Staff is een team van journalisten in Israël.

______________________________________________________________________________