Israël Actueel – We staan alleen!

10 mei, 2024

Rubrieken: Israël Actueel

Israël – Actueel

We staan alleen!

Als we alleen moeten staan, zullen we alleen staan’, zegt Netanyahu voorafgaand aan de herdenkings- en onafhankelijkheidsvakantie

In reactie op de positionering van het Witte Huis belooft Netanyahu veerkracht en succes.

Al het Israëlische nieuws Personeel | Gepubliceerd: 9 mei 2024

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een videoboodschap

In een videoboodschap aan de natie voorafgaand aan het weekend, en slechts enkele dagen voor Memorial Day en Onafhankelijkheidsdag in Israël, sloeg de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een veerkrachtige en bijna uitdagende toon aan. De Israëlische leider drong er bij de natie op aan om verenigd te zijn toen hij herinnerde aan de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948, toen de jonge Joodse natie in de minderheid was en kansloos leek te zijn als gevolg van een internationaal wapenembargo.

“We staan aan de vooravond van Onafhankelijkheidsdag”, verklaarde Netanyahu. “In de Onafhankelijkheidsoorlog 76 jaar geleden waren we de weinigen tegen de velen. We hadden geen wapens. Er was een wapenembargo tegen Israël, maar met grote geestkracht, heldhaftigheid en eenheid onder ons – hebben we gezegevierd.”

Netanyahu erkende het verschil tussen Israël toen en nu en hoe het al een regionale macht en een exporteur van geavanceerde wapens is geworden.

“Vandaag zijn we veel sterker. We zijn vastbesloten en verenigd om onze vijanden en degenen die ons willen vernietigen te verslaan.”

In wat een reactie leek op het achterhouden van beloofde Amerikaanse wapenleveranties beloofd door president Joe Biden, en te midden van veranderende mondiale sentimenten, bevestigde Netanyahu dat Israël bereid zou zijn om indien nodig alleen op te treden.

“Als we alleen moeten staan, zullen we alleen staan”, zei Netanyahu. “Ik heb gezegd dat we, indien nodig, met onze vingernagels zullen vechten.”

De verklaringen van Netanyahu lijken ook een reactie te zijn op de opmerkingen van de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, John Kirby, eerder op donderdag, toen hij verslaggevers vertelde dat Biden niet gelooft dat een Rafah-operatie het doel van Israël, namelijk het verslaan van Hamas, zal bevorderen.

“Het verslaan van Rafah zal naar zijn mening dat doel niet bevorderen”, zei Kirby tegen de verslaggevers tijdens een briefing en zei dat het Witte Huis nog steeds gelooft dat onderhandelingen de beste weg voorwaarts zijn.

“We geloven nog steeds dat er een weg voorwaarts is, maar het zal van beide kanten enig leiderschap vergen”, aldus Kirby. “En er zal van beide kanten een beetje morele moed voor nodig zijn om eindelijk die tafel te kunnen vinden en deze deal te kunnen tekenen.”

Kirby erkende echter wel dat alleen Israël kan kiezen of de IDF Rafah zou binnenvallen, de zuidelijke stad in Gaza waar Hamas-bataljons momenteel zijn gestationeerd.

“Dat is een keuze die Israël zal moeten maken,” zei de Amerikaanse woordvoerder, “en we hopen dat ze dat niet zullen doen.”

Netanyahu daarentegen bleef standvastig in zijn besluit en citeerde een gemeenschappelijke slogan van veerkracht in Israël.

“We hebben veel meer dan alleen vingernagels, en met diezelfde geesteskracht zullen we, met Gods hulp, samen winnen”, zei Netanyahu.

Nog om te lezen:

Zowel de Republikeinse als de Democratische leiders van de VS veroordelen Biden omdat hij Israël bedreigt vanwege Rafah op

De All Israel News Staff is een team van journalisten

______________________________________________________________________________________________________________________