Israël Actueel – Israël uit het Bijbelse thuisland? – Allisraël News van 20 september 2024

20 september, 2024

Rubrieken: Israël Actueel

Israël Actueel

Allisraël News van 20 september 2024

Israël uit het Bijbelse thuisland?

Conservatieve christenen vernietigen VN-stemming om Israël uit het Bijbelse thuisland te dwingen. Ze waarschuwen ook de secretaris-generaal die op zoek is naar ‘ongekende’ noodbevoegdheden die de soevereiniteit van de VS en Israël bedreigen.

Joël C. Rosenberg | Gepubliceerd: 19 september 2024

De overweldigende stemming van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties deze week waarin wordt geëist dat Israël de Westelijke Jordaanoever binnen twaalf maanden volledig evacueert, anders wordt geconfronteerd met massale internationale economische sancties en wapenembargo’s, heeft Israëlische functionarissen woedend gemaakt die Judea en Samaria niet als de “Westelijke Jordaanoever” beschouwen, maar als hun Bijbelse thuisland.

Het heeft ook pro-Israël evangelische en conservatieve leiders over de hele wereld woedend gemaakt, en met name in de Verenigde Staten, die Judea en Samaria ook beschouwen als een deel van het land dat God aan Abraham, Isaak, Jakob en de natie Israël had gegeven.

Ook woedend, zeggen ze, zijn de voortdurende inspanningen van de VN-secretaris-generaal. António Guterres krijgt voor zichzelf de bevoegdheid om ingrijpende noodbevoegdheden uit te voeren als hij verklaart dat verschillende internationale crises of “complexe wereldwijde schokken” snelle VN-actie vereisen, voor het eerst uiteengezet in een 26 pagina’s tellende standpuntnota die hij in maart 2023 uitgaf.

Tientallen Amerikaanse evangelische christenen en conservatieve beleidsleiders die ik gisteren ontmoette, uitten hun ernstige bezorgdheid over wat zij beschreven als een “ongekende” en “gevaarlijke” machtsgreep door de VN die verwoestende gevolgen zou kunnen hebben voor alle landen, maar vooral de VS en Israël.

Niet iedereen was klaar om op te nemen.

Maar twee waren dat wel: voormalig congreslid Michele Bachmann en Frank Gaffney, een voormalig Pentagon-functionaris.

DE VN WIL DAT ISRAËL DEZE OORLOG VERLIEST, ZEGT VOORMALIG CONGRESLID

Bachmann was eerder lid van de House Intelligence Committee en is nu de decaan van de Robertson School of Government aan de Regent University in Virginia Beach, een van de meest vooraanstaande christelijke universiteiten ter wereld.

“Tachtig procent van het Amerikaanse volk steunt Israël vandaag,” vertelde Bachmann me in een sit-down interview. “Het Amerikaanse volk is er geen voorstander van dat de Verenigde Naties de soevereiniteit van Israël schenden en in feite Israël dwingen een oorlog te verliezen tegen zijn gevaarlijke nabuurschap.”

Bachmann beschreef wat minister Guterres en de Algemene Vergadering van de VN proberen te doen als “een verraad aan de soevereiniteit van Israël”.

“Ze mengen zich in de oorlog. Ze leggen hun vinger op de schaal van de oorlog en ze zetten de volle laag van de VN achter de terroristen die willen dat Israël wordt vernietigd en alle Joden worden gedood.”

“DIT IS ONGEKEND”

“De VN is heel duidelijk over hun bedoelingen”, voegde Bachmann eraan toe. “Ze zijn van plan om elk van de naties op aarde een deel van hun nationale soevereiniteit aan de VN te laten geven, zodat de VN beslissingen kan nemen die alle naties op aarde zullen beïnvloeden. Dit is ongekend.”

“VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft verklaard dat hij [als] onderdeel van zijn bevoegdheden voorziet in het omgaan met conflicten – conflictoplossing – die het Israëlische conflict dat zich vandaag voordoet zou kunnen omvatten”, waarschuwde ze.

“Hij lijkt zichzelf de autoriteit te geven om de lakens uit te delen in het Israëlisch/Gaza-conflict, of het grotere Arabisch-Israëlische conflict in de regio. Dat is zeer zorgwekkend, omdat dit niet alleen van toepassing zou kunnen zijn op Israël, maar op alle naties.”

“Maar als christenen die veel geven om het Joodse volk en de Joodse staat steunen, willen we op geen enkele manier dat een anti-Israëlische VN de lakens uitdeelt en beslissingen neemt over Israël en zijn gezag over zijn land en zijn volk.”

“Datzelfde denken zou mogelijk van toepassing zijn op de Verenigde Staten van Amerika,” zei Bachmann. “We willen ook niet dat onze soevereiniteit wordt aangetast en vertrapt door de VN.”

DE SECRETARIS-GENERAAL VAN DE VN PROBEERT ISRAËL TE DELEGITIMEREN, ZEGT EEN VOORMALIGE FUNCTIONARIS VAN HET PENTAGON

Gaffney, die tijdens de regering-Reagan in het Pentagon diende en later de oprichter werd van het Center for Security Policy in Washington, is het volledig eens met Bachmann.

“Ten eerste is de onmiddellijke dreiging [gevormd door de recente VN-bewegingen] dat het Israël opnieuw delegitimeert – en niet minder op zijn eigen grondgebied,” vertelde hij me. “En dat zal alleen maar de eetlust van haar vijanden verder voeden om met dit soort [mandaat] van de VN te zoeken om Israël te vernietigen.”

“Ten tweede is er het probleem dat Guterres – die zegt dat hij naar aanleiding van deze stemming zal handelen – op het punt staat nieuwe bevoegdheden te krijgen om dat te doen.”

“De omvang van die bevoegdheden, en hoe snel hij op ze allemaal kan handelen, valt nog te bezien,” merkte hij op, eraan toevoegend dat de christenen en conservatieven die van Israël houden en het steunen, zich grote zorgen moeten maken.

Specifiek gesproken over Sec.-Gen. Guterres, Gaffney zei dat de man een vijand is van de Israëlische veiligheid. “Ik geloof dat, zoals geldt voor de overgrote meerderheid van de christelijke conservatieven, Guterres vijandig staat tegenover Israël, zoals we zagen in deze stemming van de lidstaten van de Verenigde Naties.” “Helaas werkt de secretaris-generaal samen met een Amerikaanse regering die ook vijandig staat tegenover Israël,” voegde Gaffney eraan toe. “Dat geeft aanleiding tot een zeer reële kwetsbaarheid dat als hij erin slaagt deze nieuwe noodbevoegdheden te krijgen om te gaan met wat hij ook karakteriseert als ‘complexe wereldwijde schokken’, hij in staat zal zijn om sancties of andere soorten maatregelen te gebruiken om Israël te dwingen stappen te ondernemen die volledig in strijd zijn met zijn veiligheid.”

CONTEXT: WAAR HEEFT DE VN NET OVER GESTEMD?

Zoals ALL ISRAEL NEWS gisteren meldde, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) met een overweldigende meerderheid gestemd om een niet-bindende Palestijnse resolutie aan te nemen, waarin Israël wordt opgeroepen om “onverwijld een einde te maken aan de onwettige aanwezigheid in het bezette Palestijnse gebied” binnen een jaar of de gevolgen onder ogen te zien, waaronder embargo’s.

De resolutie roept Israël op zich terug te trekken uit alle gebieden die na de Zesdaagse Oorlog van 1967 in beslag zijn genomen, inclusief Oost-Jeruzalem. Israël heeft consequent volgehouden dat het vasthouden van deze gebieden noodzakelijk is voor zijn verdediging en veiligheid.

De resolutie van de Algemene Vergadering van de VN riep de lidstaten ook op om af te zien van de verkoop van militair materieel of wapens aan Israël die in Palestijnse gebieden zouden kunnen worden gebruikt en riep op tot een boycot van goederen die zijn geproduceerd in Israëlische nederzettingen in Judea en Samaria.

De resolutie, de eerste die door de Palestijnse delegatie werd voorgesteld sinds ze in mei diplomatieke privileges kreeg, werd goedgekeurd met 124 landen die voor, 14 tegen en 43 onthoudingen stemden.

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon noemde de stemming “een beschamende beslissing die het diplomatieke terrorisme van de Palestijnse Autoriteit steunt”. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz waarschuwde de Palestijnse Autoriteit dat het in natura zou reageren op basis van de formulering van de resolutie. “Als de Palestijnse Autoriteit tegen Israël optreedt in volledige tegenspraak met de verplichtingen die zij is aangegaan in de interim-regelingen die zijn ondertekend, zal Israël op dezelfde manier handelen en alle samenwerking met de PA stopzetten en haar ontbinding bewerkstelligen,” zei hij.

______________________________________________________________________________