Israël Actueel – Allisraël News – Israël elimineren

24 mei, 2024

Rubrieken: iIsraël Actueel

Israël Actueel

Allisraël News

 

‘Belofte om Israël te elimineren zal worden nagekomen’ – Iraanse Opperste Leider zweert tijdens de begrafenis van president Raisi

Al het Israëlische nieuws Personeel | Gepubliceerd: 24 mei 2024

De Iraanse Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei bidt tijdens een begrafenis voor de slachtoffers van de helikoptercrash waarbij de Iraanse president Ebrahim Raisi en anderen om het leven kwamen, in Teheran, Iran, 22 mei 2024.

Bij de begrafenis van de Iraanse president Ebrahim Raisi, die maandag om het leven kwam toen zijn helikopter neerstortte, herhaalde de Opperste Leider van de Islamitische Republiek, Ali Khamenei, zijn inzet om Israël te vernietigen.

“De belofte om Israël te elimineren zal worden nagekomen, en we zullen de dag zien waarop Palestina zich uitstrekt van de zee tot de rivier,” zei Khamenei terwijl hij zich richtte tot Hamas-leider Ismail Haniyeh, die aanwezig was bij de begrafenis. Plaatsvervangend Sec.-Gen. voor de Libanese proxy van Iran, Hezbollah, Naim Qassem, was ook aanwezig bij de begrafenis.

Khamenei prees Hamas en sprak zijn verbazing uit over het PR-succes dat de terroristische organisatie heeft gehad op Amerikaanse campussen, waar duizenden hebben deelgenomen aan anti-Israëlische demonstraties sinds het bloedbad van 7 oktober.

“Het verzet van de bevolking van Gaza heeft indruk gemaakt op de wereld. Wie had gedacht dat Amerikaanse universiteiten Palestina zouden steunen?” Zei Khamenei.

In zijn lofrede voor de overleden Iraanse leider herinnerde Haniyeh aan Raisi’s steun voor Hamas en zijn lof voor de invasie van 7 oktober en de terreuraanslag aan de zuidgrens van Israël. Volgens Haniyeh had Raisi de aanval beschreven als een “aardbeving in het hart van de zionistische entiteit”. Haniyeh betuigde ook zijn medeleven namens “de verzetsgroeperingen in Gaza”.

“Ik kom in naam van het Palestijnse volk, in naam van de verzetsgroeperingen van Gaza… om onze condoleances te betuigen”, zei Haniyeh.

“De president heeft ons beloofd dat Iran het Palestijnse verzet zal blijven steunen totdat aan de aspiraties van het volk en de natie is voldaan,” voegde Haniyeh eraan toe. “We bevestigen dat Gaza zijn verzet zal voortzetten totdat het hele land is bevrijd, met Jeruzalem in het hart. We zijn ervan overtuigd dat Iran zijn beleid van steun aan de Palestijnen zal voortzetten naast de leiders van de verzetsas.”

Volgens de in de VS gevestigde Iran-expert, Dr. Hassan Hashemian, hebben huidige en voormalige commandanten van de Iraanse Quds Force de aanval van 7 oktober beheerd en gepland.

Slechts enkele weken na de aanval meldde The Wall Street Journal dat ongeveer 500 terroristen van de terreurgroepen Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in september gevechtstraining in Iran kregen van het Foreign Operations Department van de Iraanse Quds Force. Sindsdien voert Iran een gerichte, gecoördineerde en destructieve campagne van cyberaanvallen tegen Israël.

“Toen de oorlog tussen Israël en Hamas op 7 oktober 2023 uitbrak, verhoogde Iran onmiddellijk de steun aan Hamas met zijn nu goed aangescherpte techniek om gerichte hacks te combineren met beïnvloedingsoperaties die op sociale media werden versterkt; wat we cyber-enabled beïnvloedingsoperaties noemen”, aldus een rapport dat in februari door het Microsoft Threat Analysis Center (MTAC) is gepubliceerd.

Raisi’s begrafenis, die werd uitgevoerd als een processie door de steden Tabriz en Qom, met de laatste begrafenis in Raisi’s geboorteplaats Mashhad, ging gepaard met gezangen van “Dood aan Israël” van de aanwezigen.

Naast Raisi kwamen ook de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, de imam van de Tabriz-moskee Ayatollah Al-Hashemi en de gouverneur van de provincie Oost-Azerbeidzjan, Malik Rahmati, die Raisi vergezelde op zijn helikopter, om het leven bij het ongeval. De helikopter stortte neer in het noordwesten van Iran, in het bergachtige Varzaghan gebied

Al het Israëlische nieuws Personeel

De All Israel News Staff is een team van journalisten in Israël.

______________________________________________________________________________