Israël Actueel – Allisraël News – Iran valt Israël aan!

13 april, 2024

Rubrieken: Israël Actueel

Allisraël News

IRAN VALT ISRAËL AAN!

 In een grote escalatie lanceert Teheran minstens 100 militaire drones op Israëlische steden – IDF bereidt zich voor om wraak te nemen IDF sluit al het Israëlische luchtruim voor alle burgervliegtuigen

Joël C. Rosenberg | Gepubliceerd: 13 april 2024

Op dit uur zetten 10 miljoen Israëli’s zich schrap voor een aanval door de lucht die al in gang is gezet.

Amerikaanse en Israëlische inlichtingenbronnen geven aan dat ten minste 100 militaire drones of UAV’s – onbemande luchtvaartuigen – op Israël zijn afgevuurd. Ze zijn het bewijs dat het ongeveer zeven uur duurt om Israëlische bodem te bereiken.

In de laatste paar minuten begonnen Hebreeuwse en Engelstalige media hier in Israël te melden dat in een grote escalatie van de laatste zes maanden van de oorlog, de leiding van het Iraanse regime zaterdagavond besloot om de aanval te lanceren.

Tientallen Israëlische straaljagers zijn door elkaar gegooid en bereiden zich voor om de UAV’s neer te schieten.

De Israëlische luchtverdediging – waaronder Patriot- en Arrow-systemen en het David’s Sling-systeem – is ook in hoge staat van paraatheid om de drones te onderscheppen.

Alle Israëlische scholen zijn gesloten op zondag, de eerste dag van de werkweek in Israël.

“Het is begonnen”, schreef Rob Satloff, hoofd van het Washington Institute for Near East Policy, even geleden op X (voorheen bekend als Twitter). “Voor het eerst sinds Saddam Hoessein in 1991 SCUD (ballistische raketten) afvuurde, heeft de regering van een VN-lidstaat – geen terroristische groepering, militie of proxy – een grote aanval op Israël gelanceerd.”

“Laten we met Amerikaanse steun,” voegde Satloff eraan toe, “hopen dat Israël zich met succes verdedigt, zodat deze mislukte aanval gewoon een ander voorbeeld is van het falen van de mislukte revolutie van Iran.”

Hier is de officiële IDF-verklaring die om 23.13 uur lokale tijd is uitgegeven.

IDF: Kort geleden lanceerde Iran UAV’s vanuit zijn grondgebied in de richting van Israël.

De IDF is in hoge staat van paraatheid en houdt de operationele situatie voortdurend in de gaten. De IDF Aerial Defense Array is in hoge staat van paraatheid, samen met IAF-straaljagers en Israëlische marineschepen die op een verdedigingsmissie zijn in het Israëlische luchtruim. De IDF houdt alle doelen in de gaten.

We vragen het publiek om zich te houden aan de instructies van het Home Front Command en de officiële IDF-aankondigingen met betrekking tot de zaak.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat het Iraanse regime een directe militaire aanval op Israël heeft gelanceerd vanaf Iraanse bodem, in plaats van gebruik te maken van terroristische proxy-troepen zoals Hamas of Hezbollah.

Dit markeert een dramatische escalatie.

Twee grote vragen.

Ten eerste, zal de IDF in staat zijn om alle Iraanse UAV’s te onderscheppen en neer te schieten voordat ze het Israëlische luchtruim bereiken, schade aanrichten en Israëli’s verwonden of doden?

Ten tweede, hoe groot zal de vergelding van Israël zijn – en zou dat het einde zijn, of slechts het begin van een belangrijk nieuw aspect van deze oorlog?

Joël C. Rosenberg

Joel C. Rosenberg is de hoofdredacteur van ALL ISRAEL NEWS en ALL ARAB NEWS en de president en CEO van Near East Media. Hij is een bestsellerauteur van de New York Times, een Midden-Oostenanalist en een evangelische leider en woont in Jeruzalem met zijn vrouw en zonen.

______________________________________________________________________________