Israël at War – Israël in de Eindtijd – U zult horen van oorlogen – Waar gaat het naar toe?

11 oktober, 2023

Rubrieken: Israël

Israël at War

En u zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen

Waar gaat het naartoe?

 

‘Zo zegt de Heere HEERE: Op die dag zal het gebeuren dat er overleggingen in uw hart zullen opkomen en dat u een kwaad plan beramen zult. U zult zeggen: Ik zal optrekken tegen een niet ommuurd land, komen bij mensen die rustig en onbezorgd wonen, die allen zonder muur en grendel wonen en geen poorten hebben, om roof te plegen, om buit te roven, om u tegen de nu bewoonde puinhopen te keren en tegen een volk dat uit de heidenvolken verzameld is, dat vee en bezit verworven heeft, dat in het midden van het land woont’ (Ez.38:10-12)

Een tussentijds overzicht 

Er doemt een eindtijdscenario op! Wat betekenen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten voor de wereldpolitiek? “Er zijn zoveel mogelijkheden tot escalatie”

Een aantal feiten op een rijtje:

(1) Aanwezigheid Rusland in Syrië

Het Russische leger is nog steeds aanwezig in Syrië. De Russen hebben al jaren een permanente luchtmachtbasis in het noordwesten van het land en twee marinebasis.

(2) Hulp uit de VS

Een eerste vliegtuig met Amerikaanse munitie is in Israël geland. Dat heeft het Israëlische leger bekendgemaakt. Een woordvoerder stelt dat de extra wapens “aanzienlijke aanvallen en voorbereidingen op aanvullende scenario’s” mogelijk zullen maken. Na de aanval van terreurgroepering Hamas hebben de Verenigde Staten steun beloofd en hun militaire aanwezigheid in de regio opgevoerd. Het vliegdekschip USS Gerald R. Ford, een raketkruiser en vier torpedobootjagers varen naar het oosten van de Middellandse Zee. En er worden meer gevechtsvliegtuigen van de types F-35, F-15, F-16 en A-10’s naar de regio gebracht.

(3) Hezbollah in Libanon BEIROET, 10 oktober (Reuters) – De Palestijnse Hamas-groep heeft een raketaanval opgeëist en de Libanese groep Hezbollah wisselde vuur met Israël tijdens een derde dag van geweld aan de grens, wat een nieuw front voor Israël heeft geopend in de strijd tegen Hamas-militanten. Gaza. De Libanese Hezbollah vuurde dinsdag een geleide raket af op een Israëlische tank, zei de groep in een verklaring, en Israël zei dat het reageerde door een observatiepost van de door Iran gesteunde groep aan te vallen.

(4) Israël beantwoordt beschieting uit Syrië

De Israëlische strijdkrachten hebben maandag twee militaire doelen in Syrië bestookt. Israël reageerde daarmee op vijandelijk vuur”, waardoor zondag het veiligheidshek op de door Israël beheerste Hoogten van Golan werd beschadigd.

(5) RAMALLAH, Palestina, De interne vijand

Op de bezette Westelijke Jordaanoever braken zondag botsingen uit tussen Palestijnen en Israëlische strijdkrachten, die scherpe kogels gebruikten om hen uiteen te drijven. Het laatste incident vond plaats toen Palestijnen bijeenkomsten organiseerden om te protesteren tegen Israëlische aanvallen op Gaza, aldus een Anadolu-verslaggever ter plaatse.

Wat zegt de Bijbel?

Tijd om het profetisch woord te onderzoeken (2Petrus1:19)!

Bezoek mijn website de rubriek Eschatologie en de Bijbelboeken Ezechiël en Zacharia waar u artikelen over de eindtijd in verband met de toekomst van Israël kunt vinden.

______________________________________________________________________________________________________________________________