Israël – Israël-Actueel – Iran en Hezbollah

29 februari, 2024

Rubrieken: Israël

Israël

Israël – Actueel

Iran en Hezbollah

Iran geeft Hezbollah groen licht voor grootschalige aanval op Israël in het geval van Rafah-operatie in Gaza – rapport

Hezbollah vreest dat Zuid-Libanon na Rafah het volgende Israëlische doelwit zal zijn. Het Iraanse regime heeft Hezbollah groen licht gegeven om binnen bepaalde grenzen een grootschalige aanval op Israël te lanceren, uit angst dat Israël van plan is Libanon in de nabije toekomst aan te vallen, zo meldde de Arabic Post woensdag.

De Libanese terreurmilitie en Israël hebben klappen uitgewisseld sinds Hezbollah afgelopen oktober zijn dagelijkse aanvallen op Israëlische doelen begon uit solidariteit met Hamas. De spanningen bereikten de afgelopen week een nieuw hoogtepunt toen beide partijen doelen ver van hun gemeenschappelijke grens aanvielen.

Het rapport citeerde een bron van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) in Iran, waarin stond dat Esmail Qaani, commandant van de Quds-troepen, afgelopen maandag Hezbollah-leider Hassan Nasrallah bezocht om “de nieuwste ontwikkelingen” langs de noordgrens van Israël te bespreken.

Nasrallah zou naar verluidt om de bijeenkomst hebben verzocht nadat hij inlichtingen had ontvangen die wezen op een Israëlisch plan om een grootschalige aanval op Hezbollah te lanceren, mogelijk al in maart.

“Hassan Nasrallah vertelde Qaani dat de aanval waarschijnlijk zeer dreigend zal zijn, hoogstwaarschijnlijk in de maand Ramadan, of na de Israëlische invasie van de stad Rafah”, vertelde de bron aan Arabic Post.

“Nasrallah zei dat hij volledig zeker is van de intentie van Israël om een grootschalige aanval op Libanon te lanceren, en hij vroeg Qaani om hem volledige vrijheid te geven in de manier waarop hij van plan is aan te vallen”, aldus een andere bron.

Het Iraanse regime reageerde door Nasrallah groen licht te geven om Israël aan te vallen, maar alleen als Israël een invasie lanceerde in de zuidelijke Gaza-stad Rafah, uit angst dat zodra de Rafah-operatie voltooid zou zijn, Zuid-Libanon ‘de volgende zou zijn’.

Israël heeft zijn actieve mankracht in de Gazastrook verminderd, waardoor mogelijk soldaten vrijkomen voor een operatie in het noorden.

Tienduizenden inwoners die in Israëlische grensgemeenschappen wonen, zijn nog steeds ontheemd en hebben er bij de regering nadrukkelijk op aangedrongen de situatie te veranderen. Volgens een CNN-rapport van donderdag zijn Amerikaanse regerings- en inlichtingenfunctionarissen ook bezorgd dat Israël een grondoperatie in Libanon plant – hetzij tegen het einde van de lente of het begin van de zomer – als de diplomatieke inspanningen er niet in slagen de terreurtroepen van Hezbollah weg te duwen van de grens.

Inwoners van Noord-Israël zijn er zeker van dat er een grote oorlog met Libanon nadert, zo meldde ALL ISRAEL NEWS-hoofdredacteur Joel Rosenberg onlangs.

Een Messiaans-Joodse predikant die in het noorden woont en uitgebreide ervaring heeft in het dienen in het Israëlische leger, zei tegen Rosenberg: “Op een schaal van 1 tot 10 – waarbij 10 betekent dat een grote oorlog zeker is – zou ik zeggen dat het een 15 is.”

Bron: All Israel News Staff | Published: February 29, 2024

____________________________________________________________________________________________________