Israël – Israël – Actueel – Trump over Israël – Verkiezingsrede februari 2024

25 februari, 2024

Rubrieken: Israël

Israël

Israël – Actueel

Trump over Israël

Met een grappige, warme en sterk pro-Israëlische toespraak wint Trump ruim 4.000 evangelische

medialeiders bij NRB en Belooft Hamas-sympathisanten uit de VS te gooien

Bron: All Israël News – 24 februari 2024

Joel C. Rosenberg is de hoofdredacteur van ALL ISRAEL NEWS en ALL ARAB NEWS en de president en CEO van Near East Media. Hij is een bestsellerauteur van de New York Times, Midden-Oostenanalist en evangelisch leider en woont met zijn vrouw en zonen in Jeruzalem

NASHVILLE – Geconfronteerd met slecht weer toen hij vanuit Palm Beach naar Nashville vloog, was de voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump minstens een uur te laat voor zijn kerntoespraak donderdagavond op de National Religious Broadcasters-conventie. Maar toen hij en zijn grote geheime dienst eindelijk arriveerden, leverde Trump zijn belofte af. Het was geen vurige toespraak. Het was zeker geen MAGA-rally. In plaats daarvan was Trump hartelijk en gemoedelijk met de 4.000 christelijke mediaprofessionals die naar hem kwamen luisteren, evenals met het grootste aantal Israëlische overheidsfunctionarissen, Israëlische journalisten en media-influencers, en Amerikaans-orthodoxe joden die ooit een NRB-conventie hebben bijgewoond, aldus een rapport van de NRB.

TRUMP prijst de overwinningen van het beleid – waarschuwt voor rampen aan de Amerikaans-Mexicaanse grens

Sprekend vanuit een voorbereide tekst die op een teleprompter werd geprojecteerd – maar vaak en gelukkig afwijkend van het script – sprak de voormalige president over de vele en belangrijke beleidsoverwinningen die hij tijdens zijn vier jaar in functie voor evangelikalen en katholieken had behaald. Dergelijke overwinningen, zei Trump, omvatten: Drie pro-life, constitutioneel originalistische en hooggekwalificeerde rechters in het Hooggerechtshof plaatsen. Het ongedaan maken van de afschuwelijke Roe v. Wade-beslissing uit 1973, die abortus op verzoek in alle vijftig staten legaliseerde. (In Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization (2022) vernietigde het Hooggerechtshof Roe v. Wade (1973), dat een grondwettelijk recht op abortus garandeerde. Sommige staatsgrondwetten beschermen echter onafhankelijk het abortusrecht.) Het bouwen van honderden kilometers grensmuur en andere maatregelen die het aantal illegale vreemdelingen dat via Mexico de VS binnenstroomt, dramatisch hebben verminderd. ‘We hadden de veiligste grens in de geschiedenis van de VS, en nu hebben we de slechtste grens in de geschiedenis van de wereld’, zei Trump. “Er is nog nooit een grens zo slecht als deze of zo gevaarlijk geweest”, voegde hij eraan toe. “Zodra ik de ambtseed heb afgelegd, zal ik elk opengrenzenbeleid van de regering-Biden beëindigen en zullen we beginnen met de grootste binnenlandse deportatieoperatie in de Amerikaanse geschiedenis.” De menigte barstte los met aanhoudend applaus en gejuich.

Gedurende de toespraak van een uur en veertien minuten was Trump grappig – en klassiek wrang over zijn politieke vijanden die, grapte hij, hem elke keer aanklaagden als hij simpelweg over een blauwe staat vloog.

TRUMP BESTEEDDE MEER TIJD AAN HET BESPREKEN VAN ISRAËL DAN ENIG ANDER ONDERWERP

Keer op keer kreeg Trump staande ovaties. Het sterkste applaus en gejuich kwam toen Trump sprak over alles wat hij en zijn regering hadden gedaan om de alliantie tussen de VS en Israël te versterken. Het was inderdaad een opmerkelijk robuuste pro-Israël-toespraak. Trumps discussie over zijn pro-Israëlische beleid – waaronder het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem, het erkennen van de Golanhoogten als soeverein Israëlisch grondgebied, het bemiddelen in de Abraham-akkoorden tussen Israël en vier Arabische landen, en het optreden tegen het terroristenregime in Iran – kwam neer op het langste gedeelte van zijn adres. Aan geen enkel ander onderwerp besteedde hij meer tijd dan aan Israël. Toevallig zat ik naast Anat Sultan-Dadon, de consul-generaal van Israël, gevestigd in Atlanta. Zij en haar adviseurs klapten en juichten bij elke vermelding van de pro-Israëlische standpunten van Trump. Maar er was meer.

FRIEDMAN prijst TRUMP als meest pro-Israël Amerikaanse president in de geschiedenis

De voormalige president verraste vervolgens iedereen midden in zijn opmerkingen door zijn oude vriend en orthodox-joodse advocaat, David Friedman, op het podium te roepen, die alle vier de jaren als Amerikaanse ambassadeur in Israël heeft gediend. Trump gaf Friedman enkele minuten de tijd om te praten over de betekenis en impact van het beleid van zijn regering in Israël en het bredere Midden-Oosten. “Dhr. President, u was verreweg de beste vriend die Israël ooit in het Oval Office heeft gehad,’ begon Friedman, en legde vervolgens zijn redenen uit.

TRUMP: IK ZAL HAMAS-ONDERSTEUNERS UIT ONS LAND GOOIEN

Alsof dat nog niet genoeg was, beloofde Trump hard te zullen optreden tegen de pro-Hamas-troepen in de Verenigde Staten. Nadat hij tot president is herkozen, zei hij: “We zullen de visa van alle Hamas-sympathisanten beëindigen, en we zullen ze van onze universiteitscampussen halen, uit onze steden, en ze verdorie uit ons land krijgen. Als je dat goed vindt.”

Het NRB-publiek juichte van applaus.

TRUMP: WIJ MOETEN VOORKOMEN DAT IRAN KERNWAPENS KRIJGT

Trump legde uit hoe belangrijk het voor hem was om de zogenaamde ‘Iran Nuclear Deal’, die in 2015 door Barack Obama en Joe Biden tot stand was gebracht, te verscheuren en zijn ‘maximale druk’-economische sancties op te leggen aan Teheran. Niet alleen vertraagde zijn beleid het streven van Teheran om een arsenaal aan kernwapens te bouwen, zei Trump, maar het zorgde er ook voor dat Iran geen geld meer kon geven aan zijn terroristische proxy-troepen. “Ze hadden geen geld voor Hamas”, zei Trump vanwege de sancties. “Ze hadden geen geld voor Hezbollah. Ze hadden nergens geld voor.” “Zij [de leiders van Iran] waren totaal blut en we hadden elke deal kunnen sluiten die we wilden,” Trump zei dat hij met de mullahs in Iran over een veel hardere, strengere en voordeligere overeenkomst wilde onderhandelen die zowel de Amerikaanse als de Israëlische belangen zou hebben beschermd.

Maar, zo voegde hij eraan toe, president Biden liet deze aanpak varen en verspilde daarmee alle winsten en invloed die Iran precies daar hadden kunnen brengen waar we ze hebben willen. Weinig kwesties zijn in 2024 belangrijker dan de nucleaire en terreurdreiging van Iran, benadrukte Trump. “Je kunt ze niet een kernwapen laten hebben.”

TRUMP: ABRAHAM AKKOORD – ‘EEN VAN DE GROOTSTE DINGEN GEDAAN VOOR VREDE IN HET MIDDEN-OOSTEN’

“Wij hebben de Abraham-akkoorden gesloten”, zegt Trump. “Het is een van de grootste dingen die ooit zijn gedaan voor de vrede in het Midden-Oosten. Maar de regering-Biden heeft er geen misbruik van gemaakt, en ze hebben ook geen misbruik gemaakt van de toenmalige zwakte van Iran.” “Dus toen ik uit het Witte Huis kwam, ging Iran olie verkopen op een niveau dat nog nooit eerder was bereikt. China ging weer kopen. India ging weer kopen. Frankrijk ging. Ze gingen allemaal weer kopen. Iedereen kocht.” “En nu heeft Iran 235 miljard dollar aan buitenlandse valutareserves”, zei Trump. “Ze hebben de afgelopen drie jaar $235 miljard verdiend. Iran is momenteel een zeer rijk land. En wat een schande.” “We hadden over elke deal kunnen onderhandelen. We willen niemand pijn doen, maar we willen gewoon niet dat hij een kernwapen heeft. Want als ze een kernwapen hebben, zullen er hele slechte dingen gebeuren en ze zijn er heel dichtbij. Als er niet met de verkiezingen was geknoeid, zouden we binnen een week na die verkiezingen een deal met Iran hebben gesloten.” “Ik heb mijn belofte gehouden en de eeuwige hoofdstad van Israël erkend”, zei Trump onder luid applaus tegen het publiek. “Dat was iets groots.”

____________________________________________________________________________________________________